Kuinka saada terve alaselkä ilman kalliita hoitosarjoja?

"Hei! Olen Jari Tapio, rovaniemeläinen alaselkäkipuihin erikoistunut fysioterapeutti.

40% meistä suomalaisista kärsii selkäkivuista kuukausittain. Se on aivan käsittämättömän iso luku. Jo se kertoo siitä, että nykyinen tapamme hoitaa selkäkipua ei vain toimi.

Olen itse kärsinyt alaselkäkivuista teini-iästä asti saamatta niihin apua.  Olen itse hoitanut alaselkäkipuisia asiakkaita vanhoilla menetelmillä - tuloksetta. Vanha hoitotapa on ollut huoltaa alaselkää rakenteena, vaikka ihmistä pitäisi hoitaa kokonaisuutena."

Mitä hyötyä tästä on ja kenelle?

Selätä selkäkipu verkkokurssi on minun vastaukseni alaselkäkipuepidemiaan.

Se on suunnattu henkilöille joilla on ns. epäspesifiä selkäkipua johon ei löydy selkeää lääketieteellistä syytä.

Mitä tarkoitan epidemialla?

Tutkimusten mukaan alaselkäkivuista 85-90% ei löydetä selkeää syytä kuten rakenteisiin kohdistuvat sairaudet, tapaturmat tai vakavat vammat.

Epäspesifin alaselkäkivun syyt löytyvät suurimmaksi osaksi muualta kuin itse selästä.

Kun nämä kivunaiheuttajat ja kipua lietsovat tekijät tunnistetaan ja hoidetaan:

➡️  Pystyt taas liikuttamaan selkääsi normaalisti.

➡️  Saat elämänhallintasi takaisin.

➡️  Olet mukavampi läheisillesi.

➡️  Jaksat keskittyä työhösi ja pystyt touhuamaan sinulle rakkaiden harrastuksiesi parissa.

Mistä on kyse?

Tiedän, se on tuskastuttavaa, kun alaselkä on kipeä. Olen itsekin kärsinyt alaselkäkivuista teini-ikäisestä. Muistan, kun eräänkin hiihtokilpailun jälkeen toppahousujen laittaminen jalkaan oli mahdotonta. Selkäkipujen vuoksi jouduin lopettamaan muun muassa keihäänheiton, jossa minulla olisi voinut olla potentiaalia kehittyä. Olen kuitenkin viime vuodet ollut täysin alaselkäkivuton, mutta miten?

Minun kohdallani lääkäri totesi selkäkipujeni syyksi  “5 asteen luuvinouman”. Fysioterapeuttini käski lankuttamalla vahvistamaan keskivartaloa.

“Ai täh? Mitä tuo tarkoittaa? Tälläistäkö tämä nyt sitten on koko loppuelämän ajan?”

Mikään ei muuttunut ja alaselkäni oli edelleen kipeä. Hyväksyin, että selkäni nyt vaan on luonnostaan huono.

Lähes kymmenen vuotta myöhemmin valmistuin fysioterapeutiksi ja työelämään siirtyessä havahduin siihen, kuinka vähän pystyin auttamaan alaselkäkipuisia asiakkaita. Juuri koulussa oppimani asiat eivät toimineet, mikä oli vastavalmistuneelle fysioterapeutille hämmentävää ja noloakin.

Lähdin avoimin mielin kouluttautumaan ulkomaille. Siellä tapasin paljon eri alojen ammattilaisia ja hoksasin, että selkäkivuissa on kyse paljon isommastakin asiasta kuin pelkästä selästä.

Ongelma oli, että olimme hoitaneet pelkkää alaselkää rakenteena emmekä ihmistä kokonaisuutena.

Tämän jälkeen ensimmäistä kertaa elämässäni sain oman alaselkäkipuni haltuun ja pääsin eroon siitä. Puhumattakaan kaikista asiakkaista, joita en ollut ennen pystynyt auttamaan, mutta nyt pystyin. Ennen olin tuskaillut asiakkaiden kanssa, joiden selkäkipuihin en saanut otetta. Selkäkivun syyt vaikuttivat näkymättömiltä.

Miksi selkäkivun syyt ovat yleensä "näkymättömiä"?

Biopsykososiaalinen selkäkipu

Tämä vaikean kuuloinen termi tarkoittaa suomeksi sitä, että selkäkipuun vaikuttavat niin fyysiset, psyykkiset kuin sosiaaliset tekijät. Eli esimerkiksi selän rakenteellisten ongelmien lisäksi myös stressi, ahdistus, masennus, rasittavat ihmissuhteet tai vaikka heikentyneet yöunet.

Monesti selkäkivun taustalla on jokin alaselän seudun ongelma. Vamma, jäykkyys, tai selän liikkeen hahmottamisen ongelma. Tämä toimii kipinänä. Eli selästä lähtee pientä uhkasignaalia.

Moni luulee, että kipu tulee selästä, koska siltähän se maalaisjärjellä ajateltuna vaikuttaa.

Todellisuudessa selästä lähtee vain signaali, jonka keskushermostosi (aivot ja selkäydin) sitten tulkitsee. Aivot tekevät tilannearvion ottaen huomioon kaikki signaalit ympäri kehoa ja päättää niin sanotusti, mitä merkkivaloa näytetään.

Tähän alaselästä lähtevään signaaliin kun lisätään esimerkiksi sinun kokema stressi, uupumus, ahdistus, väsymys, ongelmat työpaikalla, rahahuolet, parisuhteen riidat ja lyhytaikainenkin unenpuute, niin aivot tulkitsevat tilanteen nopeasti vaaralliseksi ja se antaa varoituksen eli kivun, jäykkyyden tai krampin.

Kaikki nämä tekijät yhdessä saavat selkäkivun ryöpsähtämään käsistä. Monesti selkäkipu onkin enemmän signaali kokonaisvaltaisesta ongelmasta terveydessä kuin siitä, että selkä olisi rakenteellisesti tosi huonossa jamassa.

 

selän ongelmat = kipinä
biopsykososiaaliset tekijät = bensa

kipinä + bensa = avotuli!

20 vuoden selkäkivuista eroon kahdessa kuukaudessa.

Muistan eräänkin asiakkaan, jolla oli ollut “huono selkä” jo reilut 20 vuotta.  Nyt tilanne oli ryöpsähtänyt käsistä todella ikävästi ja asiakas oli huonossa jamassa.

Hän oli käynyt toisella fysioterapeutilla, joka oli kieltänyt kaikki selän pyöristykset ja käskenyt herätä aamulla tuntia aiemmin ylös, koska vasta tunnin jalkeilla olon jälkeen sai laittaa sukat jalkaan, koska siinä alaselkä pyöristyy.

Asiakkaan tullessa vastaanotolleni ja kerrottuaan tarinansa, kysyin häneltä, että tietääkö hän, mikä on välilevynpullistuma?

"...En"

Hän ei tiennyt, koska kukaan ei ollut kertonut, mutta hänen mielestään se kuulosti vakavalta.

Näytin hänelle taulukkoa, jossa oli ikäluokittain luokiteltu täysin kivuttomien ihmisten selistä löytyneitä “rakennevikoja”, kuten välilevynpullistumia ja madaltumia. Hän oli noin 50 vuotias ja näytin hänelle, että noin 60% hänen ikäisistään täysin kivuttomista henkilöistä on yksi tai useampi välilevynpullistuma eikä kipuja.

Lisäksi näytin hänelle yhden kuvan, jossa on otettu magneettikuva kahdessa eri asennossa ihmiseltä jolla oli välilevynpullistuma. Toisessa selkä oli pyöreänä, toisessa ojennuksessa. Kun selkää kuvattiin pyöreänä, ei välilevynpullistumaa näkynyt missään. Taas ojennuksessa välilevynpullistuma oli selkeästi näkyvissä.

Näytin vain pelkän kuvan enkä puhunut yhtään mitään. Asiakas katsoi minua ja totesi: “eikö selän pyöristäminen olekaan vaarallista”?

Hänen selkänsä oli tullut allergiseksi liikkumiselle niinkuin minä asiaa havainnollistan kansankielellä.

Lyhyen, noin 5-6 kerran hoitojakson aikana opettelimme taivuttamaan, kiertämään, pyöristämään ja ojentamaan alaselkää. Eli teimme “selän siedätyshoitoa”, jonka seurauksena selän liikuttaminen ei enää sattunut. Siedätyshoito onnistui erinomaisesti.

Minä terapeuttina en kokenut tehneeni juuri mitään. Muutos lähti asiakkaasta itsestään. Kerroin asiakkaalle alaselkäkivusta, heivasimme väärät uskomukset selkäkivusta, loimme positiivisia odotuksia ja suhtautumista kipuun ja  teimme runsaasti erilaista harjoittelua, joka haastoi asiakkaan kroppaa hiljalleen.

Haluan olla asiakkaan mentori, opettaja, suunnan näyttäjänä. En pelastaja josta asiakas jää riippuvaiseksi.

Näitä harjoitteita asiakas toteutti kotona noin 10-15 minuutin ajan päivässä. Selkä tuli lähes kivuttomaksi ja huomattavasti paremmaksi kuin reiluun 20 vuoteen, erittäin lyhyessä ajassa.

Miten pääsen sinun valmennukseesi?

Asun Rovaniemellä ja valitettavasti se rajaa jo sijainnillisesti 99% suomalaisista apuni ulkopuolelle.

Sen lisäksi työkalenterini on tällä hetkellä täynnä. En pysty ottamaan enempää asiakkaita vastaanotolleni polttamatta itseäni loppuun.

Ja ymmärrän, että kaikilla ihmisillä ei ole varaa monien satojen eurojen tai  jopa yli tuhannen euron fysioterapiahoitoihin.

Ratkaisu tähän ongelmaan on Selätä selkäkipu -verkkovalmennus.

Yksilöasiakkaita hoitaessa olen huomannut, kuinka suurin helpotus selkäkipuihin tulee samoista asioista asiakkaan tilanteesta riippumatta. Niin sanotusti perusasioista.

Välillä tuntuu, että saan kertoa jokaiselle asiakkaalle samat jutut uudelleen ja uudelleen. Samoin olen huomannut tämän vetäessäni luentoja.

Luennolla en anna yksilöllisiä ohjeita, en tee mitään fyysistä kädet asiakkaassa hoitoa, mutta silti ihmiset kiittävät, että yksi luento antoi enemmän kuin kymmenet hoitokäynnit koko heidän elämänsä aikana.

Nämä samaiset ohjeet ja opetukset pystyn jakamaan sinulle kätevästi verkkovalmennuksen kautta.

Asuit sitten missä tahansa.

Tai vaikkei sinulla olisikaan varaa useiden satojen eurojen tai jopa yli tuhannen euron hoitokuluihin.

Miten valmennus toimii ja miten se auttaa?

Selätä selkäkipu -verkkovalmennus on kymmenen viikon mittainen videomuotoinen valmennus.

Olen tiivistänyt siihen sinulle olennaisen tiedon selkäkivuista kansankielisesti selitettynä. Samalla tavalla kuin opetan asiakkaitani vastaanotollani.

Aluksi saat tärkeää tietoa alaselkäkivusta ja siihen liittyvistä tekijöistä. Jo parempi tietämys selkäkivuista vähentää tutkitusti koettua selkäkipua.

Opit tunnistamaan, mikä osa kivusta johtuu selästä ja mikä muista tekijöistä.

➡️ Tämän jälkeen alkaa selän rauhoitusjakso jolla kirjaimellisesti rauhoitamme myrskyn alaselkäsi alueella.

➡️ Parannamme kehontuntemusta, jotta tuntisit paremmin missä on selkä, missä on lonkka jne.

➡️ Parannamme selkäsi liikehallintaa, jotta pystyt liikkumaan rennosti ilman noidannuolia.

➡️ Kehitämme sinun selän ja lonkan seudun liikkuvuuttasi, jotta lantion seudun kireydet eivät rasittaisi alaselkääsi.

➡️ Sekä harjoitamme selkäsi kestävyyttä ja voimaa, jotta se jaksaa arjessa työstä aina harrastuksiin asti.

Kurssi toteutetaan eroonjumeista.fi:n verkkokurssialustalla ja saat joka viikko uudet ohjeet kyseiselle viikolle kätevästi sähköpostiisi toimitettuna.

Videoiden katsominen ja päivittäisten harjoitteiden tekeminen vie maksimissaan vain 15 minuuttia aikaa per päivä.

Tällä 15 minuutin panostuksella vapautat kaiken sen energian ja ajan minkä alaselkäkivut sinulta syövät joka päivä.

Tiivistettynä:

➡️ Lyhyet ja ytimekkäät videot - Keskitymme olennaiseen tuhlaamatta aikaasi

➡️ Videomuotoinen - Videoita on helppo katsoa milloin ja missä tahansa joko tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella

➡️ Viikoittain vaihtuva sisältö - Mielenkiintosi pysyy yllä ja jaksat tehdä koko valmennuksen loppuun asti

➡️ Laaja, kansankielinen tietopaketti alaselkäkivusta - Parempi tietämys alaselkäkivusta tutkitusti jo itsessään lievittää selkäkipua

➡️ Puramme alaselkäkivun sitkeitä myyttejä - Väärät uskomukset ylläpitävät kiputiloja

➡️ 15min päivittäinen panostus - Vartilla päivässä vapautat kaiken sen energian ja ajan, mitä alaselkäkivut ovat sinulta ennen syöneet

➡️ Saat yhden fysioterapiakäynnin hinnalla 10-15 fysioterapia käyntiä vastaavan valmennuksen.

Liity mukaan valmennukseen ja ota selkäkipusi hallintaan. Valmennuksen hinta on 97€.

Kyllä, haluan eroon selkäkivuista!

Valmennus kestää 10 viikkoa, mutta pääset materiaaleihin käsiksi kokonaisen vuoden ajan.

Tähän verkkovalmennukseen on tiivistetty kaikki tärkein ja olennaisin tieto 10-15 fysioterapiakerran annista. Minun vastaanotolla tämä maksaisi 600-900€. Jos asut esimerkiksi Etelä-Suomessa moinen hoitosarja maksaa helposti yli tuhat euroa.

Tämä verkkovalmennus kuitenkin maksaa vain yhden fysioterapiakäynnin verran.

Unohtamatta 100% tulostakuuta. Me uskomme, että jos me emme pysty auttamaan sinua, niin emme ole palkkaamme ansainneetkaan. Jos et 30 ensimmäisen päivän aikana koe saavasi minkäänlaista hyötyä valmennuksesta, niin saat rahasi takaisin. Laitat meille vain viestiä ja palautamme rahasi. Kysymyksiä kysymättä.

Tälläistä tulostakuuta et saa fysioterapiassa käynnistä.

Liity mukaan hintaan 97€ ja hankkiudu eroon selkäkivuistasi. 30 päivän tulostakuulla!

Liity mukaan valmennukseen tästä!

Valmennus kestää 10 viikkoa, mutta pääset materiaaleihin käsiksi kokonaisen vuoden ajan.